Ο Μάριο Ντράγκι απαιτεί περαιτέρω αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων ρυθμίσεων για το χρέος, προκειμένου να δεχτεί την Ελλάδα στο QE. Δηλαδή, πάμε σίγουρα για μετά τις γερμανικές εκλογές και πιθανότατα για το 2018. Οι (απολύτως αναμενόμενες) εξελίξεις αναφορικά με το QE εξέθεσαν εκ νέου τους γνωστούς «κυβερνητικούς κύκλους» που υποστήριζαν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της ένταξης της Ελλάδας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.
κελλυ γεραλη
Κύκλος επαφών του πρωθυπουργού
Από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη, ενώ αύριο τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα και Νίκο Βούτση..
wind βαρη τηλεφωνο
Αυτός ο κύκλος επαφών κορυφής έχει τρεις στοχεύσεις:
- Να δώσει την αίσθηση ότι το Μαξίμου έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
- Να ενισχύσει το κυβερνητικό επιχείρημα ότι η συμφωνία σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας και όχι business as usual.
- Να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση του νέου προφίλ του πρωθυπουργού, ενός προφίλ σαφώς πιο συναινετικού και μετριοπαθούς από εκείνο της προηγούμενης περιόδου.
άλμπουμ πανσέληνος και κάτι - εκ-πνοή β μέρος
Ανάπτυξη και σκάνδαλα
Με τα QE να έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, η κυβερνητική στρατηγική για τους επόμενους μήνες θα έχει δύο άξονες:
- Πρώτον: απόλυτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη, δηλαδή στην προσέλκυση επενδύσεων. Η ανάπτυξη είναι η νέα μεγάλη (;) ιδέα της κυβέρνησης. Το Μαξίμου πέρα από την άμεση ωφέλεια των επενδύσεων (θέσεις εργασίας, περισσότεροι φόροι, αύξηση ΑΕΠ), «βλέπει» στην οικονομική ανάπτυξη ένα ψυχολογικό μοχλό για να βγει η κοινωνία από το τέλμα της απαισιοδοξίας – με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το πολιτικό κλίμα. Μια πιο αισιόδοξη κοινωνία καταναλώνει περισσότερο κι επενδύει περισσότερο, ενώ γίνεται λιγότερο αρνητική στους κυβερνώντες.
- Δεύτερον, η κυβέρνηση θα επιμείνει στο θέμα της διαφθοράς. Δεν είναι τυχαία η υιοθέτηση της υπόθεσης Μαρτίνη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο. Παράλληλα, φαίνεται ότι στο Μαξίμου θεωρούν ότι η υπόθεση Παπαντωνίου βγάζει «λαβράκι» που μπορεί να αξιοποιηθεί πολιτικά για να αποδομηθεί το «παλαιό καθεστώς». Σε αυτά προστίθεται και το ζήτημα του ΚΕΛΠΝΟ που μπορεί να αξιοποιηθεί κατά το δοκούν τόσο στο χώρο των μέσων ενημέρωσης όσο και σε αυτόν της πολιτικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου