Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

αλβανια μισθοι

«Ειδικότερα τον τελευταίο καιρό αισθανόμαστε μια απειλή» ανέφερε αναφορικά με την τουρκική πρόκληση περί αναθεωρήσεως της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, έπειτα από πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Ολάντ.


καθαρισμος ρεζερβουαρ βενζινης αυτοκινητου

Σχετικά με το μεταναστευτικό και τον ρόλο της Τουρκίας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η γειτονική χώρα «θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την ΕΕ».


Υποστήριξε ότι «η κατάσταση είναι εκρηκτική στα νησιά και αυτήν την περίοδο έχουμε μια ροή παράνομων μεταναστών γύρω στα εκατό άτομα ημερησίως. Τα κέντρα φιλοξενίας είναι πλήρη και ξεσπούν συγκρούσεις στα νησιά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ξυπνήσει πριν είναι πολύ αργά» υπογράμμισε ο πρόεδρος Π. Παυλόπουλος.


αλβανια μισθοι

Στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά ακόμη για την ανάγκη «αλλαγής προσανατολισμού της Ευρώπης» αντλώντας διδάγματα από την «επώδυνη ελληνική εμπειρία», το Brexit, αλλά και την ήττα του Ματέο Ρέντζι στην Ιταλία.


μπουντουαρ μαυρο

Χαρακτήρισε σεβαστή την απόφαση του Γάλλου προέδρου να μη θέσει νέα υποψηφιότητα και υπογράμμισε την παράδοση που θέλει τη Γαλλία να στηρίζει πάντα την Ελλάδα. «Δεν ανησυχώ για το μέλλον» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «η Γαλλία παραμένει πυλώνας της Ευρώπης και θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει τη θέση της σε αυτήν».


Αντίθετα, ο ίδιος αναγνώρισε ότι «ανησυχεί πολύ» για την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, και αυτό διότι δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα «για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την εξασφάλιση του μέλλοντος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος». Παράλληλα. ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «οι πολιτικές λιτότητας αύξησαν τις κοινωνικές ανισότητες» και για τη μεταναστευτική κρίση, ορισμένοι εταίροι ανέπτυξαν ένα «φοβικό συναίσθημα», που δεν συνάδει με τις αρχές της Ευρώπης.


«Δεν νιώσαμε αυτήν την αλληλεγγύη που μας ενώνει για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ας αντλήσουμε τα διδάγματά που πρέπει από την επώδυνη ελληνική εμπειρία, ώστε να υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή συνοχή. Η δυσπιστία προς τους θεσμούς μας, μεταφράστηκε με το Brexit ή πιο πρόσφατα με το δημοψήφισμα στην Ιταλία. Ας εκμεταλλευτούμε αυτές τις εμπειρίες για να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας» είπε ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μια αρχή ή μια ιδέα», αλλά ορίζεται ως «κανόνας δικαίου» στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου